Eigenschappen voor de ideale boekhouder

Welke eigenschappen zoekt u in de ideale boekhouder?

Rapport_tonen.jpg - 79.75 kB

1. Analytisch: De boekhouder verwerkt alle financiële en boekhoudkundige gegevens van een bedrijf, behandelt facturen, houdt banktransacties bij, verzorgt de btw- en belastingaangiftes en stelt de jaarrekening en resultatenrekening op. In deze constante datastroom kan je goed hoofdzaken en details onderscheiden.

2. Nauwkeurig: De boekhouder houdt van getallen en die moeten juist zijn. Hij of zij staat immers (mee) in voor de controle van de financiële administratie van het bedrijf.

3. Communicatief: De boekhouder kan ingewikkelde materie helder uitleggen aan de klant of aan de directie van uw bedrijf. In zijn rapporten geeft hij waardevol advies.

4. Creatief: De boekhouder zit vol ideeën, denkt mee met zijn klant of baas en komt met haalbare oplossingen.

5. Betrouwbaar: De boekhouder komt zijn afspraken na en levert het nodige tijdig af. Hij is dus ook stressbestendig. Verder gaat hij zorgvuldig om met bedrijfsgegevens volgens de GDPR- wetgeving.

6. Zelfstandig: afhankelijk van de grootte van de klant of het bedrijf waarvoor hij werkt, gaat hij in mindere of meerdere mate zelfstandig te werk. Uiteraard is de boekhouder een teamspeler wanneer dat nodig is.

Bron: vrij naar https://www.vacature.com/nl-be/carriere/job-nieuws/6-eigenschappen-van-de-ideale-boekhouder

'Wij handelen niet goed omdat wij deugd bezitten of excellent zijn, maar wij hebben juist die eigenschappen omdat we goed gehandeld hebben' van Aristoteles

Komen deze omschrijvingen overeen met uw boekhouder? Gefeliciteerd, u heeft de perfecte mach gevonden tussen u, uw onderneming en uw boekhouder.

Voor de andere ondernemers overleg eens met uw huidige boekhouder. Maak een afspraak en luister naar hem. Hij kent u en uw onderneming. Uw boekhouder is een expert in cijfers. Hij is  meer dan alleen meer iemand die uw documenten verwerkt en de juiste aangiftes indient.

Uw boekhouder kan ook een adviseur zijn, een eerste hulplijn bij brandende vragen en plotse problemen!

Uw actieve en scherpzinnige Sandrina

Heeft u nog vragen?
Bel me via: 0495/27.68.82
Mail me: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Of vul het contactformulier in op mijn website:
http://www.sandrinasfinanceassistance.be/contact-opnemen