digitaal werken

Wat is digitaal werken?

Netwerken.png - 412.12 kBDigitaal of elektronisch werken is werken zonder documenten op uw bureau. Documenten worden verwerkt digitaal met gebruik van een laptop/computer en een scanner. Ook schrijft u niks meer op, maar gebruikt u hiervoor software.

De ontvangen documenten op papier worden ingescand. De ontvangen documenten per mail en van de scanner worden bewaard op uw schijf en online.

Boekhouder

Toen ik begon als boekhouder heb ik onmiddellijk de digitale kaart getrokken. Klanten kunnen me gemakkelijk per mail bereiken en ook allerlei soorten documenten doorsturen. Ook het boekhoudpakket is aangepast aan deze noden. Ik werk namelijk met Exact online waar mijn klanten hun aankoop- en verkoopfacturen rechtstreeks naar toe kunnen sturen. Ook biedt Exact online een klantenportaal aan, waardoor mijn klanten hun cijfers in realtime kunnen volgen. In de toekomst wil ik nog meer investeren in mijn software, zodat het nog klantvriendelijker wordt.

Voordelen digitaal werken

In mijn ogen zijn er tal van voordelen om digitaal te werken.

 • Snelle bediening
  U mag rekenen op een snel antwoord op uw mails en ontvangst van uw documenten gaat vlot.
 • Papierverbruik
  Er is een zekere daling van papierverbruik, zeker als u een online facturatiepakket neemt.
 • Bewaren eigen documenten
  Aangezien ik de documenten ontvang per mail, kunnen klanten hun eigen documenten blijven bewaren. Dit is handig bij opzoeken.
 • Flexibel
  Doordat ik geen ruimte heb met allerlei mappen gevuld met documenten, kan ik als boekhouder overal werken, ook bij u en toch alles bij hebben.
 • Verloren documenten
  De klant verstuurt alles per mail en om die reden is er meteen een digitaal bewijs van versturing. Dus geen documenten die kwijt geraken door papieren overdracht.

Soms is het wel een beetje zoeken, omdat niet iedereen even goed mee is met de digitale kaart. Maar voor alles is een digitale oplossing te vinden, als men een beetje creatief is. Ook de vele digitale softwarepakketten helpen een aardig handje mee. In de toekomst gaan we steeds meer en meer digitaal werken inclusief boekhoudkantoren en de overheid.

Uw actieve en scherpzinnige Sandrina

Heeft u nog vragen?
Bel me via: 0495/27.68.82
Mail me: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Of vul het contactformulier in op mijn website:
http://www.sandrinasfinanceassistance.be/contact-opnemen