Mandataris of mandaathouder

Heeft u uw personenbelasting nog niet ingediend? Hebt u om de één of andere reden de deadline gemist? Niet getreurd, u kan een mandataris inschakelen om uw personenbelasting als nog in te dienen.

Wat is  een mandataris?

Een persoon met een ondernemingsnummer die gevraagd is om op treden namens een ander persoon of onderneming. Deze persoon noemt men een mandaathouder. De natuurlijk of rechtspersoon staat bekend als de mandaatgever. De mandaathouder voert de gegeven opdracht uit met zijn volmacht door de mandaatgever.

Voorbeeld: De mandaatgever, zelfstandige geeft aan de mandaathouder, zijn boekhouder de opdracht om in zijn plaats zijn personenbelasting in te dienen.

Hoe volmacht geven?

Een zelfstandige of een verantwoordelijke van een onderneming kan online een volmacht geven.

Zie http://eservices.minfin.fgov.be/mandates/extern

Wist u trouwens dat u, als zelfstandige ook een volmacht kan geven voor indiening BTW of uw vennootschapsbelasting of ook voor andere aangiftes bij de overheid?

Tot wanneer?

De mandatarishouder kan uw personenbelasting indienen tot 25/10/2018.

Maar wacht niet weer tot op het laatste moment. U kan nooit weten wat er plots kan tussenkomen. Bovendien heeft uw boekhouder tijd nodig om uw documenten te verwerken en om uw personenbelasting in te dienen.

Uw actieve en scherpzinnige Sandrina

Heeft u nog vragen?
Bel me via: 0495/27.68.82
Mail me: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Of vul het contactformulier in op mijn website:
http://www.sandrinasfinanceassistance.be/contact-opnemen